Kolo devojaka - Aktiv mlađih članicaKolo srpskih sestara Subotice, kao humanitarna, dobrotvorna, neprofitna organizacija, ponovo pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija. Ovog puta, pomoć se pruža socijalno uroženoj deci grada Subotice i to kroz socijalno-edukativni program koji je Kolo osmislilo i organizovalo a koji sprovodi aktiv mlađih članica Kola.

Program uključuje 3 radionice i dodatne aktivnosti:

1. RADIONICA O ISHRANI I HIGIJENI- pored informisanja o osnovnim temama vezanim za ovu sferu i aktivnosti vezanih za edukaciju o higijeni i ishrani, deci se obezbeđuje obrok zahvaljujući donacijama podržavalaca programa.

2. OBRAZOVNA RADIONICA- uz saradnju tima škole koju deca pohađaju (učiteljica, nastavnika i stručnih timova), deci se pomaže u učenju, oko domaćih zadataka i ostalih aktivnosti vezanih za nastavni program škole.

3. KREATIVNA RADIONICA- ova radionica podrazumeva razne manuelne radove, igrovne aktivnosti i razgovor o raznim temama uz slatkiše i poslastice koje se obezbeđuju zahvaljujući dobrotvorima Kola.

4. Pored radionica organizuju se i DODATNE AKTIVNOSTI kao što su izleti, posete pozorišta, bioskopa, zoološkog vrta, dodela paketića…Ove aktivnosti su takođe moguće zahvaljujući donacijama prijatelja, saradnika i dobrotvora Kola.

Program se sprovodi jednom nedeljno u prostorijama koje je obezbedilo kolo (učionica, igraonica, kuhinja i kupatilo). Sestre iz aktiva mlađih članica Kola volontiraju i staraju se da se program ostvaruje u celosti.

Sestre koje su stručne u sferi medicine, farmacije i nutricije planiraju radionicu o ishrani dok se sestre iz aktiva koje su prosvetni radnici (nestavnice razredne nastave, nastavnica srpskog jezika, nastavnica engleskog jezika) staraju da se program (specijalno obrazovna i kreativna radionica) sprovodi na profesionalnom nivou uz odgovarajuće metode rada.

Aktiv mlađih članica Kola, uz veliku podršku samog Kola kao i starijih i stručnih članica, radi kao usklađen tim vođen jednim plemenitim ciljem koji prevazilazi sve razlike koje razdvajaju ljude. Sa velikim entuzijazmom, voljom za rad i željom da se pomogne najmlađima, aktiv ostvaruje ovaj humani cilj da se urgoženoj deci našeg grada detinjstvo učini malo lepšim. Pomažući drugima zapravo pomažemo sebi.